Pittige gehaktbal met broccoli en nootmuskaat
Ingrediënten
- 200 gram rundergehakt mager
- 1 stronk broccoli
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 theelepels nootmuskaat
- 2 theelepels sambal oelek
- peper
- zout
- water
Bereiding
Snipper de ui, pers de knoflook en kneed samen met peper, zout en een flinke theelepel sambal oelek door het gehakt. Draai er 2 gelijke ballen van en schroei op hoog vuur dicht. Zet het vuur laag en bak in 5 tot 10 minuten gaar. Voeg af en toe een beetje water toe, zodat het gehakt z’n smaak niet verliest. Snijd de broccoli in roosjes en kook beetgaar. Giet af en breng op smaak met peper, zout en de nootmuskaat. Verdeel de broccoli en de gehaktballen over 2 borden en haal de grillpan van het vuur. Roer een kleine tl sambal oelek door het vleesvocht en maak op smaak met peper en zout. Lekker als jus over de gehaktballen!
Tip: maak extra gehaktballen (400 gram) om de volgende dag te eten bij de lunch).
Materialen
- Grillpan
- Knoflookpers
- Kom