Kerrie Masalla Kip of Rund

Wat zit er in de Kerrie Masalla Kip of Rund


 
Ingrediënten
Kippeborst,Filet, of mager rundvlees.
2 teentjes Knoflook,knoflookpoeder of knoflookpasta mag ook
1 eetlepel Kerrie of Masalla
1 theelepel Djira/djinten ( Komijn poeder Toko)
Theelepel citroensap (optioneel)
Knor drinkbouillon tuinkruiden
Peper naar keuze (rawit, spaanse peper, cayenne peper)
Uien
Tomaten (optioneel)
Selderie

Bereiding
Maak het vlees schoon en snijd het in dobelsteentjes.
Wanneer u rundvlees gebruikt zorg er dan voor dat het vooraf lekker mals gemaakt is b.v. in een snelkook pan of slowcooker. Of neem roerbak rundvleesreepjes
 
Maak van de kruiden een papje. 
Bak de kip op een bakmatje of roerbakken in een beetje onvette bouillon
Fruit de uien in een pannetje en voeg dit toe aan het vlees
Voeg hier ook meteen de fijn gesneden tomaten aan toe
Vervolgens doe je de zelfgemaakte pasta hierbij 
Schep alles goed om en voeg hier een half kopje water aan toe
Wanneer het geheel ingedikt is mag u de fijngesneden Selderie toevoegen aan het stoofpotje.
 
Optioneel
Dit gerecht is lekker met diverse groenten soorten. Broccoli, Bloemkool, Spinazie. Om de saus iets in te dikken mag u een half geraspte appel of zelfgemaakte appelmoesje toevoegen. (gaat wel van het dagrantsoen af)
In plaats van vlees kunt u dit ook met kalkoen,eend, krabbenvlees, of Gamba’s maken.
 
Bak het vlees in een eetlepel olijf,arachide,of kokos olie.
Voeg haricot Vert,snijboontjes,,aubergine,courgette,of sperzieboontjes toe aan het stoofpotje en laat het lekker mee sudderen tot het beetgaar is. Lekker in een Tortilla wrapje of geblancheerde koolblad als wrap.
Door een lepel kokosmelk of olie toe te voegen verandert de smaak in thaise kip kerrie.