Geroosterde kippenborst of kipfilet

Ingrediënten:

200 gr kippenborsten of kipfilet( bijvoorkeur biologisch)

knoflook of knoflookpoeder, of knoflookpasta

uienpoeder

Knorr drinkbouillon of zout

gemberpoeder of gemberpasta

cayenne peper

paprika poeder

citroensap

neem van alles een kwart theelepel

Bereiding:

Maak met alle ingrediënten een pasta. Besmeer de kippenborsten of kipfilet met de pasta en leg het vervolgens op een schaal om in te trekken. U kunt er ook voor kiezen de kippenborsten een nachtje te laten rusten zodat de smaken goed intrekken. Leg de kippenborsten op het rooster in de oven op 200 °C. Laat de kippenborsten ongeveer een half 

uur tot 3 kwartier roosteren (als u dit in de hetelucht oven bereid op roosterstand moet u dit wel zelf in de gaten houden).

U kunt er ook voor kiezen de kippenborsten in folie te stoomgrillen. Neem stevige aluminium folie en vouw dit dubbel doe de kippenborsten in het midden van de folie en laat het geheel op een late temperatuur garen. U kunt hier ook verse groenten en kruiden bij doen. Bijvoorbeeld selderie, prei of andere groenten die toegestaan zijn.