Geroosterde kippenborst of kipfilet

Wat zit er in de Japanse Geroosterde kippenborst of kipfilet


 
Ingrediënten
200 gr kippenborsten of kipfilet( bijvoorkeur biologisch)
Knoflook of knoflookpoeder, of knoflookpasta
Uienpoeder
Knor drinkbouillon of zout
Gemberpoeder of gemberpasta
Cayenne peper
Paprika poeder
Citroensap
Neem van alles een kwart theelepel
 
Bereiding
Maak met alle ingrediënten een pasta.
Besmeer de kippenborsten of kipfilet met de pasta en leg het vervolgens op een schaal om in te trekken.
U kunt er ook voor kiezen de kippenborsten een nachtje te laten rusten zodat de smaken goed intrekken.
 
Leg de kippenborsten op het rooster in de oven op 200 graden C.

Laat de kippenborsten ongeveer een half uur tot 3 kwartier roosteren. (Als u dit in de hetelucht oven bereid  op roosterstand moet u dit wel zelf in de gaten houden)
 
U kunt er ook voor kiezen de kippenborsten in folie te stoomgrillen.
Neem stevige aluminium folie en vouw dit dubbel doe de kippenborsten in het midden van de folie en laat het geheel op een late temperatuur garen.
U kunt hier ook verse groenten en kruiden bij doen. B.v. selderie, prei, of andere groenten die toegestaan zijn.